Al Green Biyografi

Al Green

Albert Greene (13 Nisan 1946), bilinen isimleriyle Al Green ya da Reverend Al Green ABD’li gospel ve soul müzik sanatçısı. En popüler dönemini “How Can You Mend a Broken Heart”, “You Oughta Be With Me”, “I’m Still In Love With You”, “Love and Happiness”, “Livin’ for You” ve “Let’s Stay Together” gibi şarkılarıyla 1970’lerde yaşadı. Rolling Stone dergisinin 2005’te hazırladığı “tüm zamanların en iyi 100 sanatçısı” listesinde 66 numarada yer almış ve 20 milyonun üzerinde albüm ve şarkı satmıştır.

Diskografi

Back Up Train (1967)
Green Is Blues (1969)
Al Green Gets Next to You (1971)
Let’s Stay Together (1972)
I’m Still in Love with You (1972)
Call Me (1973)
Livin’ for You (1973)
Al Green Explores Your Mind (1974)
Al Green Is Love (1975)
Full of Fire (1976)
Have a Good Time (1976)
The Belle Album (1977)
Truth n’ Time (1978)
The Lord Will Make a Way (1980)
Higher Plane (1981)
Precious Lord (1982)
I’ll Rise Again (1983)
The Christmas Album (1983)
Trust in God (1984)
He is the Light (1985)
Soul Survivor (1987)
I Get Joy (1989)
From My Soul (1990)
Love Is Reality (1992)
Don’t Look Back (1993)
Your Heart’s in Good Hands (1995)
I Can’t Stop (2003)
Everything’s OK (2005)
Lay It Down (2008)

Yanıt bırak

Copyright © 2013 Muzik Rehber · Tüm hakları saklıdır · Tasarım Müzik