Buket Bengisu (d. 19 Temmuz 1978, İstanbul), Türk şarkıcı.

    İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Babasının bas gitar, amcasının piyano çaldığı bir aileden müziğe ilgili olarak büyüdü. 1996’da konservatuvara girip İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera ana sanat dalı Koro şarkıcılığı bölümünden mezun oldu. 2000 yılında aynı okulun müzikal bölümüne girip 2003 yılında Müzikal şarkıcılığı bölümünden mezun oldu. Ayrıca Türkiye Çocuk Tiyatrosu’nda beş yıl çocuk oyunlarında oynadı, yapımında yer aldı.

    2002 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali’nde Grup Safir ile beraber seslendirdiği Leylaklar Soldu Kalbinde isimli parçasıyla birinci gelince, Türkiye’yi 2002 Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etmeye hak kazandı.Yarışmada,29 puan toplayarak yarışmayı 16.sırada bitirdi.

    Yarışma sonrası,basına yaptığı açıklaması olay yarattı.Grup arkadaşlarının çok şımarık ve problemli olduğunu,alınan kötü derece en büyük etkenin onlar olduğunu söyleyen Buket Bengisu,[2] daha sonra köşesine çekilmiş ve sessiz bir şekilde yaşamına devam etmiştir.

    2011 yılında “Golden Voice Moldova” Festivalinde (Special prize of jury WAFA Awards) Jüri özel ödülü, 20.yılını kutlayan “XX.International Discovery Pop Music” Festivali’nde (Award of Most Promosing Performer) En iyi Performans, (Award for best lyrics) En iyi söz, (Award of Bulgarian National Radio Best Song) Ulusal Bulgaristan Radyosu en iyi şarkı ödüllerini kazanan Buket Bengisu, arkadaşlarıyla 2011 yılında “Dünden Bugüne Eurovision” konseri düzenlemiş ve belirli bir izleyici kitlesi edinmiştir. Expo Channel’da kültür ve sanat programı hazırlamış, “Sevilen Film Müzikleri Festivali” adı altında eğlenceli bir etkinlik de düzenleyen Bengisu, müzik çalışmalarına devam etmektedir.

    Share.
    Leave A Reply